2015 FAI F3K World Championship for Model Gliders, LUDBREG, CROATIA

>>>> check official web site here <<<<

Iz života kluba

Aeromodelarstvo

Kategorije

Korisnici

Registracijom postajete i pretplatnik našeg newslettera. (opširnije...)ak-rudolf-fizir.hr > Izvještaji > F5J-N > 7. Fizirov F5J-N kup 2012 - izvještaj

7. Fizirov F5J-N kup 2012 - izvještaj

U subotu 26.05. bili smo na našem terenu domaćini „7. Fizirovog F5J-N Cupa" . Na natjecanju je od ukupno 15 prijavljenih nastupilo 12 natjecatelja. Obzirom da je to bilo prvo ovogodišnje natjecanje u ovoj kategoriji ipak smo očekivali nešto veći broj natjecatelja, ali izgleda da recesija i u ovoj grani aeromodelarstva uzima svoji danak.

svi

Kao što su i najavili u natjecanju su nam se pridružilo i četvero natjecatelja i susjedne Slovenije. 12 natjecatelja bilo je podijeljeno u dvije grupe, a bez velike žurbe odradili smo svih planiranih 8 letova za svakog pilota. Veliku pomoć imali smo od naših članova Irene, Željaca, Danče, Gordana, Nenija, Baričela, Cara koji su po dosta vrućem vremenu bili precizni u mjerenju vremena leta i udaljenosti modela od točke za slijetanje.

Sami uvjeti za letenje bili su gotovo idealni za tu kategoriju iako su se piloti u nekim grupama morali nositi sa naletima nešto jačeg prolaznog sjevernog vjetra. Na kraju je pobjedu zasluženo odnio Dlaka ispred Mimija i Bombeka. Bodovna razlika između prve trojice bila je manja od 1% pa se poredak na vrhu nije znao do zadnjeg leta. Iz našeg kluba nastupili su još Filip sa osvojenim 5. mjestom, Beli koji je zauzeo 8.mjesto i Nixa koji je bio 9. Od modela bilo je i nekoliko premijera. Denis iz Ptuja letio je novi Vortex F5J. Inače Denis radi veoma kvalitetan F3K model Vortex kojih i par imamo u klubu, ali je za ovu priliku modificirao Vortex i iako debitant sa njime osvojio odlično 4. Mjesto. Mimi je letio sa svojim novim „New Edge „ modelom sa neuobičajenim V-repom okrenutim prema dolje. Model je zadovoljio sva očekivanja konstruktora i graditelje i „sletio" na odlično 2. Mjesto. Interesantno za ovo natjecanje je da su svi modeli zapravo samogradnje i gotovo je nemoguće kupiti na tržištu model koji bi zadovoljio potrebe pilota u F5J-N kategoriji. Zbog toga ovakav tip natjecanja je zapravo i natjecanje u što boljoj konstrukciji i zbog toga još interesantnije.

Više slika možete naći ovdje, a rezultate ovdje. 

Trenutno na stranicama

Trenutno aktivnih Gostiju: 13