2015 FAI F3K World Championship for Model Gliders, LUDBREG, CROATIA

>>>> check official web site here <<<<

Iz života kluba

Aeromodelarstvo

Kategorije

Korisnici

Registracijom postajete i pretplatnik našeg newslettera. (opširnije...)ak-rudolf-fizir.hr > Izvještaji > Pobjeda u Mollramu!

Pobjeda u Mollramu!

Ludbreški aeromodelari, članovi AK "Rudolf Fizir" Ludbreg su u subotu, 19. svibnja 2012. nastupili na natjecanju EuroContesta u F3K kategoriji u austrijskom Mollramu. Tekma koja je trebala biti održana tjedan dana prije, 12. svibnja, ali zbog loše vremenske prognoze (koja se pokazala i istinitom), bila je odgođena na prošlu subotu i tako su svi natjecatelji dobili dragocjenih tjedan dana treninga. 

F3K Mollram 2012Pobjediu je odnio Nikola Frančić sa 100%-tnim učinkom, dok su austrijski dvojac Wolfgang Hackenberg i Harald Helm bili drugi, odnosno treći. Miljenko Frančić bio je 8. sa 98.11%. Nažalost, od 39 prijavljenih natjecatelja, nastupilo je "samo" 19. Natjecanje se održavalo u 3 grupe i uspjeli smo odletjeti 9 turnusa. Vrijeme je bilo veoma zanimljivo s dosta termike, ali i velikih nispona, tako da je trebalo biti veoma hrabar pustiti se daleko "niz vjetar". Vjetar je bio umjeren tako da je i povremeno radila i padina nad kućama.

Osim pjedinačnog, nakon dugog vremena u EuroContestu se proglasio i ekipan poredak. U svaku ekipu ulazilo je 3 člana, a pošto su ludbrežani bili dvojica, njima se pridružio austrijski debitant Leonhard Bender te je taj team kreativnog imena "Team Name" osvojio 3. mjesto.

Nekoliko slika s natjecanja možete naći ovdje, a službeni rezultati uskoro će biti objavljeni.

Trenutno na stranicama

Trenutno aktivnih Gostiju: 15