2015 FAI F3K World Championship for Model Gliders, LUDBREG, CROATIA

>>>> check official web site here <<<<

Iz života kluba

Aeromodelarstvo

Kategorije

Korisnici

Registracijom postajete i pretplatnik našeg newslettera. (opširnije...)ak-rudolf-fizir.hr > Radionica

Radionica

Radionica našeg kluba je glavni prostor u kojem živimo i radimo kao članovi kluba. Nalazi se u prostorima Zajednice tehničke kulture, na drugom katu kompleksa Batthyany (desna zgrada).

Funkcionalno je opremljena na način da zadovoljava naše potrebe pri gradnji ili popravcima modela, edukaciji ali i druženju. Radionica je opremljena brojnim policama, raznim vrstama ručnih i električnih alata, računalom te velikim središnjim radnim stolom. U radionici održavamo sastanke i malu školu modelarstva, ali najčešće je u upotrebi pri konstrukciji i izradi zrakoplovnih modela.

Kroz godine rada u klubu, uspjeli smo nabaviti većinu alata potrebnih za izradu dijelova modela. Također smo i sami izradili nekoliko specijaliziranih alata i naprava za pojedine namjene, npr. kalup za izradu karbonskog trupa i slične praktične naprave i inovacije.

U radionici postoji i prostor s materijalima koje nabavljamo prema potrebi (karbonsko platno, balza, stakloplastika, razne vrste ljepila, epoksidne smole i dr.).

Polaznici male škole zrakoplovnog modelarstva u radionici uz nadzor instruktora izrađuju svoje prve F1H (free flight) modele od balze. Stariji i iskusniji članovi rade i kompleksnije zadatke kao što su izrada kompletnog modela F5J, gradnja velikih modela u omjeru pokretanih motorom, ili one najbolnije zadatke - "krpanje" modela nakon neželjenog sudara ili pada. Sve ove vještine zahtijevaju određeno znanje, poznavanje aerodinamike i svojstva modela, karakteristika korištenih materijala, a kod RC modela i određeno poznavanje rada elektroničkih komponenti.

Kako je u aeromodelarstvu značajna svaka, pa i najmanja izbočina ili nepravilnost koja stvara nepotreban otpor, svaki nepotreban gram težine i svaka slabost materijala pri naprezanjima, opremljenost radionice preciznim i funkcionalnim alatima je ono što nam omogućava da svoje modele (a posebno natjecateljske) stalno držimo u top formi. Bez alata nema zanata.

Trenutno na stranicama

Trenutno aktivnih Gostiju: 10