2015 FAI F3K World Championship for Model Gliders, LUDBREG, CROATIA

>>>> check official web site here <<<<

Iz života kluba

Aeromodelarstvo

Kategorije

Korisnici

Registracijom postajete i pretplatnik našeg newslettera. (opširnije...)ak-rudolf-fizir.hr > Mala škola modelarstva

Mala škola modelarstva

Mala škola modelarstva

 

Svake godine sredinom 11. mjeseca započinje s radom "Mala škola zrakoplovstva", pa smo tako i prošle godine započeli s tečajom, koji je predviđen za osnovnoškolce od 5. razreda pa nadalje. Cilj ovog tečaja je naučiti polaznike osnovne stvari o modelarstu. Na samom početku tečaja polaznici uče o Rudolfu Fiziru,povijeti zrakoplovstva, zašto modeli lete, osnovnim djelovima modela, koje su upravljačke površine modela i čemu služe, koji su osnovni materijali pri izradi modela i kojie se alati najčešće koriste kod izrade modela. Nakon dosadnog teorijskog dijela prelazi se na, zanimljiviji, praktični dio gdje svaki polaznik izrađuje nekoliko vlastitih modela kategorije F1N-150 koji se kanije koriste u svrhu natjecanja na školskom natjecanju mladih tehničara, a kasnije na županijskom natjecanju. Na županijskom natjecanju se natječe s modelima kategorije F1N koji su uvećana verzija modela F1N-150. S istim modelima odlazi se i na nekoliko natjecanja koja se boduju za kup Hrvatske.

Nakon završenog osnovnog tečaja, polaznici koji žele nastavljaju s radom u aeroklubu izradom naprednijih modela. Izrađuju se modeli kategorije F1H za čiju je izradu potrebno više znanja i vještine. Isto kao i s modelaima kategorije F1N-150 i F1N, s modelima F1H odlazi se na natjecanja koja se boduju za kup Hrvatske i Državno prvenstvo Hrvatske.

Prošle godine na tečaj je krenulo sedmero polaznika koji su ove godine sudjelovali na školskom i županijskom natjecanju mladih tehničara, te državnom natjecanju u F1H kategoriji. Pred nama je cijela sezona natjecanja i kako bi se što bolje pripremili tečaj održavamo svaki petak u 17:00 sati u prostorijama aerokluba.

Trenutno na stranicama

Trenutno aktivnih Gostiju: 6